Wagner Arte lansează “Jardin des Arômes”

Wagner Arte lansează “Jardin des Arômes”
Comments Off on Wagner Arte lansează “Jardin des Arômes”, 21/05/2014, by , in Evenimente, Lifestyle

Wagner Arte lansează “Jardin des Arômes”, o colectie de parfumuri de interior si recipientele acestora din portelan. 

“Jardin des Arômes” este un proiect ce a luat nastere odată cu călătoriile de studiu si documentare  pe care surorile Wagner le-au făcut în sudul Frantei. Ana Wagner aduce în lucrările sale plante si flori din regiunea Provence, o zonă bogată în grădini  si plante mediteraneene. Regăsim astfel in  colectiile din portelan ale atelierului Wagner, palmieri, flori de lavandă, irisi, flori de portocal, pini marini, frunze de ienupăr.

“De data aceasta, ne-au inspirat miresmele pe care le întâlnim pe malul mării, pe coastele Frantei de sud si ale Italiei de nord-vest. Ne-am gândit să aducem si în orasul nostru parfumurile create din esente naturale, de către maestrii parfumieri dintr-o mică localitate  din apropierea orasului Grasse. Am lucrat îndeaproape cu unul din cele mai bune ateliere de parfumerie pentru a crea sase esente 100% naturale ce împrospătează aerul dintr-o încăpere. Grasse este unul din simbolurile Frantei si reprezintă capitala mondiala a parfumurilor.” spune Irina Wagner.

Casa Wagner 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atelierul Wagner propune câteva arome pentru primăvară-vară, cum ar fi “Bois d’Olivier” un parfum proaspăt lemnos, creat din esenta de floare si frunze de măslin, “Gingembre” un parfum extras din ghimbir, ce are o notă foarte proaspătă, “Lavande” un parfum extras din florile de lavandă cu proprietăti relaxante. Pentru perioadele reci de toamnă-iarnă ne sunt propuse  “Ambre noir”, un parfum extras din ambră, cu o nota lemnos-dulce, cunoscut încă din Evul Mediu cu utilizări ca afrodiziac sau tonifiant; ”Santal” cu esente extrase din lemnul de santal, cu un aer lemnos si fresh totodată si “Cannelle Orange” un parfum extras din flori de portocal si scortisoară, excelent pentru serile răcoroase.

Pentru că aceste parfumuri sunt foarte speciale, Ana Wagner a creat o colectie de sase recipiente pentru fiecare parfum în parte, folosind portelan de Limoges. Decorul fiecărei piese este inspirat de plantele mediteraneene si parfumurile din colectia “Jardins des Arômes” si este pictat manual, transformând un obiect functional într-un obiect de arta. Recipientele din portelan sunt înobilate cu aur si platină pure, aplicate manual si se găsesc într-o serie limitată de 100 de bucăti.

casa Wagner 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noua colectie de parfumuri de interior si recipiente din portelan pictat manual, aduce în atentia publicului două mari simboluri ale Frantei, Grasse – capitala mondială a parfumurilor si Limoges – vestitul oras al portelanurilor fine, reinterpretate în stilul si viziunea atelierului Wagner Arte. Noutatea colecției ”Jardin des Arômes” constă în simbioza dintre două materii fine: parfumul de inspiratie Provensala si portelanul pictat manual.

“Lucrul la această colectie a fost o bucurie pe care sper să o împărtăsesc cu cât mai multi iubitori de frumos. Crearea unui parfum este o experientă incitantă si aducătoare de tot soiul de senzatii si amintiri. Apoi crearea si decorarea vaselor în care păstrăm aromele reprezintă pentru mine reîntoarcerea imaginară în grădinile întâlnite în sudul Frantei si în acelasi timp tendinta permanentă a atelierului nostru de a crea obiectul si produsul perfect.”, spune Ana Wagner.

 

Casa Wagner 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Colectia “Jardins des Arômes” va fi lansată la mijlocul lunii mai în cadrul unui eveniment privat găzduit de Wagner Arte si sustinut de Europa FM, Digi TV, Forbes, România Liberă, Igloo si The One.

Partenerii evenimentului sunt Mastercard si Estee Lauder.

Obiectele noilor colectii se vor găsi, începând cu 25 Mai 2014, la Wagner Maison de la Porcelaine din Cotroceni, str. Dr. Staicovici 19. Obiectele de artă ce ies pe poarta atelierului sunt vândute în România, Anglia, Austria și Germania.

 

 

 

About Business Editor