Volkswagen va rechema pentru reechipare până la 11 milioane de vehicule

Volkswagen va rechema pentru reechipare până la 11 milioane de vehicule
Comments Off on Volkswagen va rechema pentru reechipare până la 11 milioane de vehicule, 30/09/2015, by , in Business today

Volkswagen va rechema până la 11 milioane de vehicule diesel implicate în scandalul emisiilor, pentru a se asigura că motoarele acestora respectă standardele referitoare la nivelul noxelor.

Matthias Mueller, directorul VW, a afirmat că  grupul a conceput un plan “cuprinzător” de reechipare a automobilelor, care va fi prezentat autorităţilor de reglementare. În primă fază, 11 milioane de mașini vor fi rechemate pentru reechiparea automobilelor diesel dotate cu softul care a generat scandalul.

Totodată, autoritatea germană de reglementare a sectorului auto, KBA, a impus VW ca până pe 7 octombrie să prezinte un plan de a aduce nivelul noxelor la nivelul permis de lege.

Compania germană este supusă unei presiuni imense de a rezolva cea mai gravă criză din istoria de 78 de ani a producătorului auto după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii.

About News Report