Volksbank România va fi preluat de Banca Transilvania?

Volksbank România va fi preluat de Banca Transilvania?
Comments Off on Volksbank România va fi preluat de Banca Transilvania?, 26/11/2014, by , in Business today

Banca Transilvania negociază preluarea Volksbank România, pe care grupul austriac vrea să o vândă pentru a acoperi deficitul de capital, notează Bloomberg.

Pentru a acoperi deficitul de capital, în contextul vânzării diviziei Volksbank International către  Sberbank, din Rusia, grupul austriac vrea să o vândă Volksbank România și se află în negocieri avansate cu Banca Transilvania. vânzarea subsidiarei din România trebuie să se realizeze până la sfârşitul anului 2015.

Grupul bancar Volksbank nu a trecut testele de stres efectuate de Banca Centrală Europeană, întrucât creditele ipotecare neperformante de la subsidiara din România şi creditele imobiliare şi cele acordate companiilor în Europa Centrală şi de Est au generat un deficit de capital în valoare de 865 de milioane de euro. Volksbank România este deţinută de vehiculul VBI Beteiligungs (Austria) în proporţie de 99,99%.

De cealaltă parte, Banca Transilvania a avut în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 338,13 milioane lei, în creştere cu 40,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

About News Report