Vinul s-ar putea scumpi cu 20%

Vinul s-ar putea scumpi cu 20%
Comments Off on Vinul s-ar putea scumpi cu 20%, 01/09/2014, by , in Business today

Producţia slabă de vin din acest an ar putea aduce şi preţuri mai mari la raft cu 15-20%.

Ploile din vara aceasta pun în pericol producţia de vin: umeazeala a favorizat apariţia bolilor specifice viţei-de-vie care distrug frunzele şi ciorchinii, iar recolta de struguri ar putea fi înjumătăţită anul acesta. Consecința ar fi prețuri mai mari pentru litrul de vin.

Creșterea prețului ar fi riscantă deoarece ar fi o creștere arficială care nu s-ar mai putea justifica la anul. “Nu mai poţi reveni la preţul iniţial pentru că percepţia consumatorului este că s-a redus şi calitate, ceea ce nu e adevărat. Calitatea rămâne constant”, a declarat pentru Capital.ro Ioana Micu, directorul executiv al amb Wine, compania care deţine Crama Liliac.

Primii zece viticultori din România – printre care Murfatlar, Cotnari, Jidvei, Vincon, Cramele Recaş sau Zarea –  cumulează o cotă de peste 50% din totalul pieţei de vinuri, estimată la 350 mil. euro; la nivelul întregii ţări sunt circa 180.000 de hectare de teren cultivate cu viţă-de-vie.

About News Report