Vindem cel mai ieftin GRÂU din UE

Vindem cel mai ieftin GRÂU din UE
Comments Off on Vindem cel mai ieftin GRÂU din UE, 30/07/2015, by , in Business today

Potrivit unui ultim raport al Comisiei Europene, fermierii romani incaseaza cel mai mic pret din UE pe graul pe care il comercializeaza: 145,36 de euro tona.

Spre deosebire de ceilalți producători de pe piață, românii vând cel mai ieftin grâu. De exemplu, in Hamburg (Germania), tona de grau livrata in aceleasi conditii s-a vandut cu 194 de euro tona, in Burgos (Spania) cu 181,6 euro tona, iar in Zagreb (Croatia) cu 154,07 euro tona.

Comparativ cu zilele anterioare, preţul grâului din Banat s-a depreciat cu până la aproximativ 7%, astfel că,  la data de 2 iulie, o tonă costa 156,5 de euro, pe 9 iulie preţul era de 155,87, iar pe 16 iulie de 151,77 de euro tona, scrie economica.net.

Cifrele arată că România este pe locul trei în UE la exportul de cereale către pieţele extracomunitare. Anul trecut, grâul, cel mai important produs cerealier de export al agriculturii româneşti, era pe a treia poziţie în UE în funcţie de volumul livrat către pieţele terţe, fiind în concurenţă atât cu marfa franţuzească şi germană, dar şi cu cea din Rusia şi Ucraina.

About News Report