Vin investitorii! O companie din Turcia va deschide o fabrică de biscuiţi şi prăjituri la Craiova

Vin investitorii! O companie din Turcia va deschide o fabrică de biscuiţi şi prăjituri la Craiova
Comments Off on Vin investitorii! O companie din Turcia va deschide o fabrică de biscuiţi şi prăjituri la Craiova, 26/11/2014, by , in Business today

ETI, una dintre cele mai mari companii din industria alimentară din Turcia, își va deschide prima sa fabrică în străinătate. Orașul ales a fost Craiova, acolo unde ETI va investi 40 de milioane de euro și va produce biscuiţi şi prăjituri.

Fabrica ETI de la Craiova va avea circa 300 de angajaţi și va fi deschisă în luna octombrie a anului viitor, dar construcția fabricii va înepe luni, notează Mediafax.

“Ne-am orientat investiţia către România datorită condiţiilor bune de piaţă, avantajelor poziţionării în regiune, a logisticii şi stabilităţii economice a ţării. Totodată, deoarece oraşul Craiova se află situat chiar în centrul regiunii în care vom face distribuţia, vom optimiza distanţele din punct de vedere logistic şi vom putea ajunge mai repede la consumatori. Intenţia noastră este de a deveni un brand regional şi global. Odată cu investiţia în România, am făcut un pas important către îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat marţi într-un comunicat preşedintele ETİ, Firuzhan Kanatlı.

Compania turcă a primit un ajutor de 6 milioane de euro de la statul român pentru a ridica fabrica, iar valoarea totală a investiţiei este de 40 milioane de euro. Oficialii ETI au declarat că fabrica va produce 11.000 de tone de dulciuri în primul an, care vor fi exportate către 40 de ţări. Compania deţine şapte fabrici în Turcia, cu 7.000 de salariaţi.

About News Report