Victor Ponta: “Mi-e teama ca seceta si problemele din agricultura vor afecta cresterea economica”

Victor Ponta: “Mi-e teama ca seceta si problemele din agricultura vor afecta cresterea economica”
Comments Off on Victor Ponta: “Mi-e teama ca seceta si problemele din agricultura vor afecta cresterea economica”, 01/09/2015, by , in Business today

Premierul Victor Ponta a declarat ca reducerea TVA la alimente a adus venituri suplimentare la buget in lunile iulie si august, potrivit datelor ANAF, insa este ingrijorat ca seceta si problemele din agricultura vor afecta cresterea economica a Romaniei catre finele anului.

“Am vorbit cu presedintele ANAF, maine (marti – n.r.) o sa am cifrele oficiale, pe luna august. Nu pot decat sa va confirm cu mare bucurie faptul ca, desi am aplicat acea scadere la 9% in iunie la alimente si la turism, ceea ce ar fi insemnat de la 24% la 9% ca pierdem niste bani, in realitate s-a intamplat ceea ce spuneam si noi si spuneau si foarte multi alti specialisti. Anume, am avut incasari mai mari”, a declarat Ponta, care a precizat ca marti va prezenta datele oficiale impreuna cu seful ANAF intr-o conferinta de presa, scrie Mediafax.ro.

Prim-ministrul este ingrijorat de o eventuala reducere a ritmului de crestere economica in trimestrul al patrulea, datorata secetei.

In aceste conditii, Victor Ponta sustine ca Executivul va astepta datele oficiale inainte de a decide daca se vor putea devansa alte eliminari de taxe din Codul Fiscal, cum propunea seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu. “Din pacate, in trimestrul 4 mi-e teama ca seceta si problemele din agricultura o sa se reflecte si in cresterea economica”, a aratat Ponta, prezent, luni, la sedinta grupului social-democrat de la Camera Deputatilor.

About News Report