Unul din cinci clienţi BCR care au luat credite imobiliare au preferat locuinţă la ultimul etaj

Unul din cinci clienţi BCR care au luat credite imobiliare au preferat locuinţă la ultimul etaj
Comments Off on Unul din cinci clienţi BCR care au luat credite imobiliare au preferat locuinţă la ultimul etaj, 12/05/2015, by , in Business today

Unul din cinci clienţi ai BCR care au accesat un credit pentru locuinţă a optat pentru un apartament situat la ultimul etaj.

Alegerea locuinței la ultimul etaj a fost influențată de structura fondului locativ, oferte şi preţuri atractive în proiectele rezidenţiale noi, dar şi de priveliştea oferită de locuinţă.

“Dacă la nivel naţional media a fost de 19,4%, la nivel local apar diferenţe: de la 15% Bucureşti, 20% Prahova, 21% Iaşi, 22% Cluj, Sibiu şi Braşov, 25% Constanţa şi 31% în Timiş şi Galaţi”, a declarat luni într-o conferinţă de presă Teodor Mincu, şeful Biroului Parteneri din cadrul Băncii Comerciale Române.

Cumpărătorii au ales un etaj intermediar în proporţie de 67,5%, iar 13,1% au preferat parterul. Cei care aleg nivelul inferior sunt influenţaţi de preţul mai redus, accesul mai rapid şi spaţiul verde din faţa apartamentului care-i revine prin contract într-un ansamblu rezidenţial nou.

“Aproape unul din zece clienţi (9%) au vârste de până în 25 de ani, reprezentând în principal studenţii pentru care părinţii decid să cumpere o garsonieră sau cei care au terminat facultatea şi îşi doresc o locuinţă”, a mai spus Mincu citat de Mediafax.

La nivel naţional, 45% dintre împrumuturi au avut ca destinaţie apartamente cu 2 camere, 27% au vizat apartamentele cu 3 camere, 10% pentru garsoniere, iar oeste 13% pentru o casă sau o vilă.

About News Report