Un tânăr din SUA a avut o idee care azi valorează 13 milioane de dolari

Un tânăr din SUA a avut o idee care azi valorează 13 milioane de dolari
Comments Off on Un tânăr din SUA a avut o idee care azi valorează 13 milioane de dolari, 27/08/2014, by , in Business today

James Proud, un tanar american de 23 de ani a avut o idee de afaceri cel putin ciudata, dar pe care investitorii i-au dat 13 milioane de dolari ca sa o puna in practica.

Tanarul este CEO-ul companiei Hello Inc., pe care tot el a fondat-o si a venit cu ideea dezvoltarii unui produs numit ‘’Sense sleep tracker’’, care sa monitorizeze conditiile in care o persoana doarme, de la zgomotul ambiental pana la temperatura emisa de organism in timpul somnului.

Aparatul se monteaza in dormitor, la o distanta cat mai mica fata de pat si retine toate aceste valori, dezvoltand mai apoi un ghid pentru imbunatatirea perioadei de somn.

James a demarat o campanie pe platforma de donatii  Kickstarter pentru a strânge 100.000 de dolari. Succesul a fost atat de mare, incat dupa 30 de zile proiectul primise 2,4 milioane de dolari, scrie Business Magazin.

Potrivit Gandul.info, aceasta suma reprezinta insa doar o mica parte din fondurile de care compania dispune acum. Un grup de angel investors, dupa ce a observat cat de bine primita a fost ideea lui Proud a decis sa il finanteze cu peste 10 milioane de dolari.

Cei mai multi oameni au zile in care nici macar nu merg pe jos, insa toata lumea are nevoie de somn”, a declarat Proud pentru Business Insider. “Ziua ta este in mod direct influentata de modul in care ai dormit”.

Conform reprezentantilor companiei Hello Inc., produsul va fi vandut pe piata la un pret ce pleaca de la 129 de dolari.

About News Report