Un sfert dintre locuintele noi din tara se afla in Bucuresti si Ilfov

Un sfert dintre locuintele noi din tara se afla in Bucuresti si Ilfov
Comments Off on Un sfert dintre locuintele noi din tara se afla in Bucuresti si Ilfov, 03/08/2015, by , in Business today

Bucurestiul  si judetul Ilfov acopera peste un sfert din locuintele noi finalizate la nivel national, fata de 18% anul trecut, aceasta zona fiind principalul „pol de constructii“ in sectorul rezidential, arata o analiza a ZF pe baza datelor de la Statistica.

In trimestrul I din 2015 s-au livrat 2.500 de locuinte in zona Bucuresti-Ilfov (cu o valoare de 125 mil. euro), cu circa 1.000 de unitati in plus fata de cate se ddeau In folosinta in aceeasi perioada a anului trecut sau chiar fata de primele trei luni din anii 2007-2008, scrie ZF.ro.

In acelasi timp, la nivel national au fost finalizate in primele trei luni ale acestui an peste 9.200 de locuinte, dintre care peste 5.000 in mediul urban, ceea ce inseamna ca jumatate din casele si apartamentele construite in orase se regasesc in Capitala.

“Lumea a capatat mai multa incredere, creditele sunt mai accesibile si exista si o temere ca vor creste preturile“, spune Antoanela Comsa, director general al Gran Via in Romania.
Potrivit companiei de consultanta imobiliara Coldwell, peste 10.000 de unitati rezidentiale (cu o valoare de 500 mil. euro, la un pret mediu de 50.000 de euro pe locuinta) se afla in prezent in diferite etape de dezvoltare in Bucuresti si in zonele limitrofe.

About News Report