Un antrepenor român caută 100 de fermieri cărora să le dea câte 25.000 de euro ca să-i crească găini

Un antrepenor român caută 100 de fermieri cărora să le dea câte 25.000 de euro ca să-i crească găini
Comments Off on Un antrepenor român caută 100 de fermieri cărora să le dea câte 25.000 de euro ca să-i crească găini, 27/11/2014, by , in Business today

Horia Cardoş, boss-ul Agroland, cea mai mare reţea de magazine pentru micii fermieri, vrea să investească 10 milioane de lei pentru a dezvolta o reţea de fermieri crescători de păsări în sistem neindustrial.

Astfel, timișoreanul caută 100 de fermieri ca să le dea câte 25.000 de euro să îi crească găini. Afaceristul vrea să scoată pe piață puiii sănătoși, crescuți la curte.

Pentru acest tip de pui durata de creştere este de minimum 63 de zile, spre deosebire de puii industriali, care cresc în jumătate din acest interval. În plus, şi spaţiile necesare sunt mai largi decât în cazul marilor producători; în crescătoriile pe care le va întemeia Agroland densitatea puilor va fi mai mică: 11 pui pe metrul pătrat, faţă de 16-22 de pui pe metrul pătrat în cazul păsărilor crescute industrial.

“Vreau pentru mine şi familia mea un produs de calitate. Suntem în poziţia în care putem integra un asemenea proiect în afaceri”, a declarat Cardoș. Agroland vrea ca în acest proiect să fie implicaţi 100 de fermieri, care să aibă 4-5.000 de păsări pe fiecare serie de nouă săptămâni.

Finanţarea, care pentru 100 de ferme se va plasa la circa 10 milioane de lei, este realizată din surse proprii, furnizori şi surse bancare, fiecare în proporţie de o treime. Iar pe fermieri îi va costa, conform calculelor lui Horia Cardoş, între 5.000 şi 8.000 de euro pentru o fermă cu un adăpost de circa 400 mp şi 2.500-3.000 mp teren în exterior.

”Preferabil ar fi să fie fermieri care au deja adăposturile, terenul şi în aceste condiţii trebuie să le furnizăm doar echipamentul, care este asemănător cu cel din fermele industriale şi asigură hrănirea, adăparea şi ventilaţia în adăpost. Echipamentul îl asigurăm tot noi şi putem să asigurăm şi o schemă de finanţare, să plătească chiar din venitul lor”, a mai spus afaceristul conform businessmagazin.ro.

About News Report