Un angajat român, penalizat cu 10% din salariu pentru că nu şi-a pontat o pauză de ţigară

Un angajat român, penalizat cu 10% din salariu pentru că nu şi-a pontat o pauză de ţigară
Comments Off on Un angajat român, penalizat cu 10% din salariu pentru că nu şi-a pontat o pauză de ţigară, 25/11/2014, by , in Business today

Multinaționalele din România sunt stricte cu angajații lor. Andrei M, angajat al unei multinaţionale din Bucureşti, a primit o sancţiune de 10% din salariu pentru că a omis să ponteze o pauză de ţigară. Angajatul este revoltat, mai ales că a mai pierdut şi prima anuală.

O mică eroare îl va costa mult pe Andrei M, un angajat român al unei multinaționale din București. “Conform regulamentului intern, pentru o pauză de zece minute nepontată, de cafea, am fost sancţionat cu 10% din salariu pentru o lună”, a declarat în presa centrală angajatul.

Ba mai mult, bărbatul a mai pierdut şi prima anuală, însemnând 50% din valoarea unui salariu, bonus oferit în fiecare an către angajaţi, scrie Mediafax.ro.

Bărbatul este dezamăgit și își acuză angajatorul: “Acum a devenit un coşmar. Pe de-o parte, ţi se recomandă să faci pauze pentru că nu e bine să stai tot timpul în faţa calculatorului şi, în plus, tot angajatorul spune că îţi reduce şi productivitatea. Pe de altă parte, tot angajatorul îţi spune că nu ai destule ore lucrate. Este oribil, iar de când am fost promovat, am ajuns în situaţia să îi cert şi eu (care sunt la rândul meu mustrat de cineva) pe oamenii din subordine pentru că nu au «pontat» destul din cauză că au stat prea mult la ţigară”.

About News Report