Uber intră și în alte orașe din țară

Uber intră și în alte orașe din țară
Comments Off on Uber intră și în alte orașe din țară, 09/11/2015, by , in Business today

În luna februarie, aplicația Uber s-a lansat în România sub forma uberX, Bucureştiul fiind primul oraş care a beneficat de aceste servicii. La anul, compania ar putea intra și în alte orașe din provincie.

Într-un interviu acordat pentru StartupCafe, Rob Khazzam, responsabil pentru lansarea Uber in tarile din regiune, și-a exprimat dorința de expansiune.

“Da, am vrea si cred ca s-ar putea intampla in 2016. Am vizitat cateva orase, am participat la conferinte acolo si incercam sa vedem ce nevoi exista si cum ar arata serviciul nostru acolo. Insa nu avem nimic concret. .(…) Ramane insa sa decidem cand vom face pasul si cu ce produs”, a declarat Rob Khazzam.

Ce este Uber?

Uber este o aplicaţie de smartphone care conectează pasagerii cu şoferii unor maşini dispuşi să ofere contra cost servicii de transport.

Bucureştenii care vor să folosească serviciile Uber trebuie să parcurga urmatorii pasi:
-Să descarce aplicaţia din magazinele de aplicaţii pentru iOS sau Android sau să se înregistreze aici;
-Să creeze un cont şi să înregistreze un card de credit – creatorii aplicaţiei asigură că datele personale ale utilizatorilor sunt în siguranţă;
-Să stabilească, prin aplicaţie, adresa de unde să fie luaţi cu maşina – drumul parcurs de şoferul care acceptă comanda poate fi urmărit în timp real tot prin aplicaţie;
-Odată ajunşi la destinaţie, să coboare pur şi simplu din maşină, fără să plătească în numerar, fără să lase bacşis.

Costurile de transport sunt similare cu cele pentru taxiurile locale. Uber taxează fiecare kilometru parcurs cu 1,39 lei, cât şi fiecare minut de călătorie cu 0,23 lei. Tariful de bază este de 1,39 lei, cursa minimă de 6 lei, iar anularea comenzii este taxată tot cu 6 lei.

About News Report