TVA va fi redusă de la 24% la 9% pentru pachetele all inclusive

TVA va fi redusă de la 24% la 9% pentru pachetele all inclusive
Comments Off on TVA va fi redusă de la 24% la 9% pentru pachetele all inclusive, 10/12/2014, by , in Business today

Premierul Victor Ponta a anunțat că taxa pe valoarea adăugată va fi redusă de la 24% la 9% pentru pachetele all inclusive din turism începând cu luna ianuarie a anului 2015.

După o discuție avută cu experţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Comisiei Europene, Victor Ponta a anunțat că TVA va fi redusă de la 24% la 9% pentru pachetele all inclusive din turism, o măsură care ar urma să aibă un impact bugetar foarte mare.

“Am reuşit să rezolvăm o problemă importantă, chiar dacă cu un impact bugetar mai redus, şi anume scăderea TVA-ului la pachetele all inclusive din turism, de la 24 la 9%, pentru că era o problemă de competitivitate a sectorului de turism din România”, a spus Ponta.

Scăderea TVA la pachetele all-inclusive de la 24% la 9%, este o hotărâre istorică pentru turismul românesc, cu atât mai mult cu cât cota redusă de TVA este deja aplicată în multe ţări membre ale Uniunii Europene, concurente cu România pe piaţa turistică internaţională la acest tip de pachete.

Victor Ponta a precizat că impactul bugetar aferent este de 100 milioane lei, fiind luat în calcul în proiectul de buget pentru anul viitor.

About News Report