Turismul tunisian va pierde anul acesta, cel putin 515 milioane de dolari dupa atentatul din Sousse

Turismul tunisian va pierde anul acesta, cel putin 515 milioane de dolari dupa atentatul din Sousse
Comments Off on Turismul tunisian va pierde anul acesta, cel putin 515 milioane de dolari dupa atentatul din Sousse, 02/07/2015, by , in Business today

Veniturile provenite din turism ale Tunisiei vor scadea cu cel putin 515 milioane de dolari, circa un sfert din valoarea estimata pentru 2015, in urma atacului terorist de vineri in care au fost ucise 39 de persoane, cei mai multi fiind turisti britanici.

Atentatul de saptamana trecuta are un impact de proportii asupra economiei nationale, diminuand veniturile provenite din turism, industria vitala a tarii, informeaza site-ul Cyprus Mail. “Atacul a avut un impact urias asupra economiei, iar pierderile vor fi majore”, a declarat ministrul Turismului Salma Loumi, dupa primele estimari ale atentatului din Sousse.

Potrivit Mediafax.ro, Loumi a precizat ca Guvernul Tunisiei a propus renuntarea la taxa de oras impusa turistilor si a promis ca va analiza situatia privitoare la datoriile operatorilor hotelieri pentru a sustine aceasta industrie.

Anul trecut, Tunisia a obtinut suma de 1,95 miliarde de dolari din incasarile din turism. Veniturile provenite din acest sector reprezinta 7% din PIB-ul tarii, turismul fiind o sursa importanta pentru piata locurilor de munca din Tunisia.

Reprezentantii Guvernului Tunisian au anuntat ca numarul poliţiştilor dispusi pentru supravegherea zonelor turistice a fost suplimentat cu inca 1.000 de persoane, care vor patrula in hoteluri si puncte de atractie turistica. In acelasi timp si armata este pregatita sa intervina in situatii de urgenta.

About News Report