Tranzactie de proportii: divizia de electrocasnice de la General Electric a fost cumparata de Electrolux

Tranzactie de proportii: divizia de electrocasnice de la General Electric a fost cumparata de Electrolux
Comments Off on Tranzactie de proportii: divizia de electrocasnice de la General Electric a fost cumparata de Electrolux, 10/09/2014, by , in Business today

Producatorul suedez Electrolux a cumparat divizia de aparate electrocasnice a gigantului industrial general Electric cu 3,3 miliarde de dolari, pentru a deduce diferenta fata de Whirlpool, liderul actual al pietei.

Tranzacţia, ce urmează să se finalizeze în 2015, a fost aprobată de comitetele de conducere ale General Electric şi Electrolux, grupul suedez urmând să utilizeze în continuare brandul GE Appliances.

“Aceasta achizitie intareste angajamentul nostru fata de domeniul electrocasnicelor si ofera Electrolux oportunitatea de a accelera investitiile noastre in inovatii si crestere la nivel global”, a declarat Keith McLoughlin, CEO-ul companiei din Suedia.

Potrivit Economica.net, Electrolux a anunţat că tranzacţia va fi finanţată printr-un împrumut punte şi prin emiterea de acţiuni, urmând să genereze economii anuale de costuri de aproximativ 300 milioane de dolari.

Electrolux este al doilea producător de echipamente electrocasnice de pe piaţa din SUA, după Whirlpool Corp, în timp ce GE ocupă locul al treilea. Grupul suedez vrea să-şi crească veniturile din Europa şi SUA, cea mai mare piaţă a sa, după mai mulţi ani de stagnare a vânzărilor.

Cumpararea unitatii de electrocasnice a General Electric va duce la o crestere importanta a prezentei Electrolux pe piata din Statele Unite, care este, de altfel, cea mai mare pentru producatorul suedez. In ultimii ani, vanzarile Electrolux au stagnat in SUA.
Electrolux va putea folosi marcile General Electric, Hotpoint si GE Monogram.

About News Report