Tranzactia anului in comertul alimentar: Mega Image preia 20 de magazine Angst

Tranzactia anului in comertul alimentar: Mega Image preia 20 de magazine Angst
Comments Off on Tranzactia anului in comertul alimentar: Mega Image preia 20 de magazine Angst, 06/08/2014, by , in Business today

Compania belgiana Mega Image a anuntat preluarea a 20 de magazine Angst, din cele 22 existente in prezent in Capitala, dupa ce compania locala s-a retras dintr-o colaborare cu Carrefour.

“Aceasta preluare se incadreaza in strategia de dezvoltare Mega Image prin magazine care au o pozitionare foarte buna in zona urbana. Cele douazeci de magazine Angst vor consolida reteaua noastra de magazine. In acelasi timp, preluarea ne va aduce noi oportunitati de vanzari si sinergii de achizitii”, a declarat Xavier Piesvaux, director general al Mega Image Romania.

Potrivit Capital.ro, hotararea Angst vine ca urmare a strategiei anuntate, aceea de a-si concentra efortul doar in directia domeniului propriu de expertiza, productia de carne procesata, oferind produse la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta alimentara.

Grupul Angst a fost infiintat in 1990, fiind o investitie romano-elvetiana. Firma este controlata de Sorin Minea care detine 60% din actiuni, restul de 40% fiind impartit in mod egal intre Liudmila Minea si Bernadette Martha Maria Wyrsch-Angst. Angst detine trei fabrici, la Buftea (carne proaspata si preparate fierte, afumate), Salsi Sinaia (produse crud uscate) si Videle (procesare a laptelui).

“Un alt aspect important al acestui proces de preluare este consolidarea colaborarii intre Mega Image si brandul Angst, prin imbinarea traditiei si expertizei intr-o oferta care va raspunde celor mai exigente si noi cerinte ale consumatorilor privind alimentatia sanatoasa”, a afirmat Sorin Minea, preşedintele Angst.

Potrivit Mega Image, sunt estimate venituri anuale de 21 milioane de euro pentru cele 20 de magazine preluate, care au fiecare suprafete totale intre 90 şi 750 metri patrati.

About News Report