Trafic record de pasageri pe cele doua aeroporturi din Capitala in ultimile luni

Trafic record de pasageri pe cele doua aeroporturi din Capitala in ultimile luni
Comments Off on Trafic record de pasageri pe cele doua aeroporturi din Capitala in ultimile luni, 25/07/2014, by , in Business today

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu, traficul aerian a inregistrat o crestere cu aproape 11% in luna iunie si cu 7% in primele sase luni ale anului.

Numarul pasagerilor care au tranzitat cele doua aeroporturi a fost de 3.745.836 in primele luni ale acestui an, iar numarul miscarilor de aeronave, in aceeasi perioada a fost de 47.943.

Pe Aeroportul International Henri Coanda opereaza in prezent 37 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 87 de destinatii.In anul 2013 au inceput sa opereze doua noi companii aeriene, EasyJet Air si Air Serbia, iar din 2014, Ryanair si Air Baltic au operat primele curse regulate pe Aeroportul Henri Coanda.

Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi depaseste tendinta generala inregistrata la nivel european. In plus, pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat o crestere accentuate a numarului de miscari de aeronave, devansand si la acest capitol trendul european

Conform Mediafax.ro, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti estimeaza venituri de 676,8 milioane lei in acest an, cu 1% peste nivelul de 668,6 milioane lei bugetat in 2013 si un profit brut de 32,8 milioane lei, in crestere cu 8 milioane lei fata de castigul estimate pentru anul trecut.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti si-a inceput activitatea in 2010, prin fuziunea societatilor care gestionau cele doua aeroporturi din Capitala, si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

About News Report