Totul despre voucherele de vacanță pe care le vor primi românii

Totul despre voucherele de vacanță pe care le vor primi românii
Comments Off on Totul despre voucherele de vacanță pe care le vor primi românii, 11/08/2015, by , in Business today

Intrarea in vigoare a actului normativ care reglementeaza folosirea voucherelor de vacanta de catre salariati, ar putea aduce o crestere de pana la 400 de milioane de euro in incasarile operatorilor din turism. Acestia se gandesc sa alcatuiasca pachete turistice, in așa fel incat utilizatorul de vouchere de vacanta sa poata achizitiona cat mai multe servicii, de la cazare si masa, pana la transport si chiar tratament.

Potrivit legii, voucherele vor fi emise de catre angajator si pot avea o valoare de cel mult sase salarii minime pe economie (1.050 lei lunar), adica maxim 6.300 de lei.

„Angajatorii vor fi tentanti sa ofere bonusuri in vouchere de vacanta pentru ca ei vor plati impozit de doar 16%, ca si in cazul tichetelor de masa sau al tichetelor cadou. Daca un angajator isi permite sa acorde mai mult de 6.300 de lei pentru vacanta, atunci tot ce va depasi aceasta suma va fi impozitat ca orice venit salarial”, explica Aurelian Marin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Pentru obtinerea voucherelor, angajatorii pot sa se adreseze companiilor care emit in prezent tichete de masa, dar sunt in curs de autorizare si mai multe banci care vor emite tichete sub forma de card. Voucherele de vacanta pot fi utilizate de beneficiari doar pentru unitati turistice din Romania, atat la agentiile de turism cat, si direct la receptiile hotelurilor, scrie adevarul.ro.

Voucherele de vacanta sunt valabile un an de la data emiterii lor. Suma inscrisa pe voucher, indiferent daca e pe suport clasic de hartie sau pe card, poate fi folosita pentru plata serviciilor turistice pana la epuizarea ei.

Operatorii din sectorul de turism spun ca, deocamdata, nu se asteapta la un impact imediat in piata si ca acest mod de achitare a vacantelor ar putea sa evolueze in cel mult doi ani, insa incepand inca de anul viitor, este posibil ca voucherele sa devina un instrument important de plata.

About News Report