Tot mai multi romani apeleaza la cumparaturile online

Tot mai multi romani apeleaza la cumparaturile online
Comments Off on Tot mai multi romani apeleaza la cumparaturile online, 05/09/2014, by , in Business today

Potrivit unui studiu al firmei Exact Cercetare si Consultanta, cei mai multi romani opteaza pentru cumparaturi online o data la trei luni, in topul produselor achizitionate astfel, aflandu-se electronicele, electrocasnicele, imbracamintea si incaltamintea.

26% dintre respondenti fac cumparaturi online o dată la trei luni. Majoritatea acestora au varste cuprinse intre 40-60 de ani, un nivel de educatie si statut social ridicat.

21% dintre romani cumpara online de doua ori pe an, sunt deopotriva barbati si femei si tineri cu varste cuprinse intre 18-29 de ani, cu un statut social scazut, ei avand  cea mai mare pondere din totalul celor care fac o data la sase luni cumparaturi online.

Cumparaturile online realizate lunar sunt efectuate de 16% dintre romani. Pentru aceasta categorie se constata o diferenta in functie de gen, barbatii fiind cu 4% mai multi decat femeile. Majoritatea celor care cumpara lunar produse online au varste cuprinse intre 30-39 de ani si un nivel ridicat de educatie si statut social, scrie Mediafax.ro.

Peste jumatate din cei care au efectuat cumparaturi online au preferat produse electronice sau electrocasnice (55%), urmate de produsele de imbracaminte si incaltaminte (45%), parfumuri si produse cosmetice (39%), carti sau CD-uri (27%), jucarii sau jocuri (17%), produse pentru ingrijirea locuintei (8%) si produse alimentare (7%).

“Pentru jucarii sau jocuri pentru copii, se remarca in mod semnificatriv categoria de varsta 30-39 de ani, neinregistrandu-se insa diferente de gen ori la nivel de educatie si statut social. Produsele alimentare si cele pentru ingrijirea locuintei sunt achizitionate online cu predilectie de persoanele cu un statut social scazut”, a declarat Ioana Bogus, Client Service Manager Exact Cercetare si Consultanta.

Volumul esantionului pe care s-a facut studiul a fost de 1.261 de persoane, care au raspuns la chestionarul Exact Cercetare si Consultanta

 

About News Report