Topul țărilor cu cei mai mulți miliardari

Topul țărilor cu cei mai mulți miliardari
Comments Off on Topul țărilor cu cei mai mulți miliardari, 05/02/2015, by , in Business today

Potrivit unui clasament anual al celor mai bogați oameni din lume realizat de grupul chinez Huran Report, SUA și China conduc detașat, dar pe locul al 3-lea se află India și nu Rusia, așa cum era până acum.

Clasamentul realizat de Hurun Global Rich List arată că SUA au 537 de miliardari, China 430 de miliardari, India 97 și Rusia 93. Rusia și India au făcut rocada întrucât India e în creștere cu 27 de miliardari față de anul trecut, iar țara lui Putin este în scădere cu 10 față de anul precedent.

La nivel global, raportul susține că numărul miliardarilor a crescut cu 222, până la cifra record de 2.089, însă valoarea averii lor totale a scăzut cu 1,5%, până la 6.700 miliarde de dolari (5.900 miliarde de euro). Vârsta medie a miliardarilor lumii este de 64 de ani, la fel ca și anul trecut.

Top 3 cei mai bogați oameni

În continuare, cel mai bogat om din lume este Bill Gates, cu o avere estimată la 85 de miliarde de dolari, urmat de Carlos Slim, cu o avere de 83 de miliarde de dolari, și Warren Buffet, cu 76 de miliarde de dolari.

Topul orașelor cu cea mai mare densitate de miliardari este condus de New York, cu 91 de miliardari, urmat de Moscova, cu 73 de miliardari.

About News Report