Topul celor mai bune orașe europene în care să locuiești

Topul celor mai bune orașe europene în care să locuiești
Comments Off on Topul celor mai bune orașe europene în care să locuiești, 01/02/2016, by , in Business today

Europa este la putere în topul celor mai bune oraşe în care să locuieşti, din top 25, 15 fiind pe ”bătrânul continent”. Viena este lider detașat, urmat de Berlin și Stockholm.

Pentru realizarea topului s-au luat în considerare câteva criterii pentru catalogarea oraşelor. Printre acestea se numără şi preţul mediu al unui prânz, preţul unei cafele, cât te costă să închiriezi o garsonieră şi câte obiective turistice există în oraş, conform unui studiu Monocle.

Pe primul loc s-a clasat Viena, orașul unde bonamentul anual la metrou costă un euro pe zi. Cel mai mare oraș din Austria are peste 100 de muzee, 144 de cinematografe şi 161 de galerii de artă. Preţul mediu al unei cafele este de 3,70 de euro.

Pe locul al 2-lea se află Berlin. O cafea costă 2 euro, iar un prânz copios ajunge undeva la 20 de euro. Oraşul le oferă turiştilor posibilitatea să închirieze o garsonieră cu 530 de euro pe lună.

Podiumul este completat de Stockholm. Aici, doritorii pot să închirieze o garsonieră cu 620 de euro pe lună, preţurile oscilând în funcţie de zonă. O cafea costă 3,50 de euro, iar o masă la restaurant doar 12 euro.

Pe locul al 4-lea s-a clasat Helsinki, urmat de München. Alte orașe europene prezente în top mai sunt Zürich, Copenhaga, Paris, Madrid, Lisabona, Amsterdam, Hamburg, Geneva, Oslo, Barcelona.

About News Report