Top cei mai bogați oameni din țările Europei

Top cei mai bogați oameni din țările Europei
Comments Off on Top cei mai bogați oameni din țările Europei, 11/05/2015, by , in Lifestyle

Site-ul businessinsider.com a realizat un top al celor mai bogaţi oameni din 18 ţări europene. Lider este spaniolul Amancio Ortega cu o avere de 54,5 miliarde de dolari.

Spaniolul Amancio Ortega (foto) este cel mai bogat om din Spania şi se află în topul miliardarilor Europei, potrivit clasamentului realizat de Business Insider. Acesta a dobândit averea după ce a înființat lanțul vestimentar Inditex Zara în anii ’70.

Pe poziția a 2-a este o franțuzoaică Liliane Bettencourt. Aceasta este singura moştenitoare a imperiului cosmetic L’Oréal, înfiinţat de tatăl ei. Averea netă – 40,1 miliarde de dolari.

Podiumul este ocupat de nemțoaica Georg Schaeffler, care deţine 80% din Grupul Schaeffler. Familia acesteia a descoperit în anii ’80 o metodă de producţie în masă a rulmenţilor. Georg Schaeffler are o avere de 26,9 miliarde de dolari.

Reprezentantul României în clasament este pe poziția a 18-a și este Ioan Niculae care şi-a obţinut averea din agricultură şi afaceri cu îngrăşăminte chimice în Europa de Est.

About News Report