TOP 3 cei mai mare importatori de GAZ RUSESC din EUROPA

TOP 3 cei mai mare importatori de GAZ RUSESC din EUROPA
Comments Off on TOP 3 cei mai mare importatori de GAZ RUSESC din EUROPA, 16/02/2015, by , in Business today

Exporturile de gaze naturale ale Rusiei către ţările din Europa de Vest au scăzut anul trecut cu 3,7% comparativ cu nivelul din 2013, la 117,92 miliarde de metri cubi de gaz. Germania rămâne în continuare cel mai mare importator de gaz rusesc.

Deşi compania de stat Gazprom din Rusia a redus exporturile către cea mai mare economie din UE cu 3,7% în 2014 faţă de anul precedent, Germania a rămas cel mai mare importator de gaz rusesc. Pe locul al doilea se află Turcia, iar podiumul este completat de Italia.

Germania a cumpărat 38,7 miliarde de metri cubi de gaz de la Gazprom în 2014, în coborâre cu 3,7% faţă de anul anterior. Turcia a cumpărat 27,3 miliarde de metri cubi. Sunt și economii puternice, ca Franța și Marea Britanie care nu se folosesc atât de mult de gazul rusesc. Franța a importat 7 miliarde de metri cubi de gaz rusesc, iar Marea Britanie, 10 miliarde de metri cubi.

Gazprom vrea să renunţe la livrarea gazelor naturale către Europa prin Ucraina până în 2018, prin construirea gazoductului Turkish Stream pe teritoriul Turciei, până la graniţa cu Grecia.

About News Report