Tichetul „Rabla“ poate fi folosit ca avans la cumpărarea unui automobil nou prin programul Prima Maşină

Tichetul „Rabla“ poate fi folosit ca avans la cumpărarea unui automobil nou prin programul Prima Maşină
Comments Off on Tichetul „Rabla“ poate fi folosit ca avans la cumpărarea unui automobil nou prin programul Prima Maşină, 13/01/2016, by , in Business today

Statul vrea să încurajeze achiziţia de autoturisme noi în cadrul programului Prima Maşină, prin acceptarea primei de casare din Programul Rabla pentru achitarea avansului minim de 5% din preţul de achiziţie al maşinii noi, potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului.

“În ceea ce priveşte creşterea atractivităţii Programului, se propune cumularea beneficiilor oferite în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi cu cele din Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, în sensul acceptării primei de casare acordate în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, pentru justificarea achitării avansului minim obligatoriu de 5% din preţul de achiziţie prevăzut prin legislaţia aferentă Programului Prima Maşină”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Plafonul garanţiilor scade la 100 de milioane de lei Proiectul propune pentru acest an un plafon al garanţiilor care pot fi emise de 100 de milioane de lei din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2015, care a fost de 350 de milioane de lei, scrie adevarul.ro.

Cum iei “Prima Mașină”

Pentru a putea cumpăra un autoturism în cadrul programului guvernamental prin credit garantat de stat, o persoană trebuie să aibă minim 18 ani la data solicitării şi să dispună de un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie a autoturismului nou.

Maşina trebuie să fie produsă în spaţiul intracomunitar sau provenită din import, să îndeplinească cel puţin cerinţele minime ale standardului EURO 5 şi să fie achiziţionată de la persoane juridice care au ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor, la un preţ de maxim 50.000 de lei, la care se adaugă TVA, după caz.

Garanţia statului va fi de maximum 50% din finanţarea acordată, iar beneficiarul se obligă să asigure autoturismul printr-o poliţă de asigurare de tip CASCO.

About Business Editor