Telekom Romania vinde Palatul Telefoanelor si alte doua proprietati

Telekom Romania vinde Palatul Telefoanelor si alte doua proprietati
Comments Off on Telekom Romania vinde Palatul Telefoanelor si alte doua proprietati, 25/09/2014, by , in Business today

Nou infiintata companie Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) a scos la licitatie Palatul Telefoanelor si alte doua proprietati aflate in apropiere, in scopul de a capitaliza portofoliul de proprietati imobiliare.

“Ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietati imobiliare, Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) scoate la vanzare trei proprietati din centrul Bucurestiului, si anume Palatul Telefoanelor, cladirea Tandem si proprietatea din strada Matei Millo (…). Tranzactia va fi derulata prin intermediul unei licitatii, iar castigatorul va fi entitatea cu cea mai avantajoasa oferta atat in ceea ce priveste pretul, cat si alte conditii relevante in context”, se arata intr-un comunicat al Telekom Romania Communications. Pretul de pornire cumulate este de 21,6 milioane de euro.

Construit in stilul art deco, Palatul Telefoanelor, are un teren de 1.893 metri patrati si o suprafata utila de 12.000 de metri patrati.

Cladirea Tandem (situata in apropierea Palatului Telefoanelor) are un teren de 5.039 metri patrati si o suprafata totala construita la sol de 2.030 metri patrati, iar pretul de pornire al licitatiei este de 10,9 milioane de euro.

Proprietatea din strada Matei Millo, inclusa in pretul de pornire al cladirii Tandem, este un teren cu o suprafata de 1.783 metri patrati.

“Strategia noastra imobiliara este in linie cu scopul nostru de a deveni furnizorul convergent numarul 1 de servicii de telecom si divertisment din Romania. Aceasta presupune sa ne concentram atentia asupra activitatilor noastre principale si sa capitalizam activele din zone secundare, inclusiv portofoliul imobiliar”, a afirmat directorul executiv pentru managementul aprovizionarii al Telekom Romania Group, Andreas Grünewald, in comunicat.

Data limita de depunere a ofertelor a expirat la 5 septembrie, iar licitatia urma sa se desfasoare in perioada 8 septembrie – 31 octombrie.

About News Report