Autostrazi romanesti cu specialisti malaesieni

Autostrazi romanesti cu specialisti malaesieni
Comments Off on Autostrazi romanesti cu specialisti malaesieni, 28/08/2014, by , in Business today

Guvernul de la Bucuresti vrea sa aduca in Romania tehnologie malaeziana pentru proiecte de insfrastructura si constructii, precum cai ferate si autostrazi.

“Malaezia se descurca foarte bine in aceste domenii. Am vrea sa vedem tehnologia malaeziana implementata si in Romania, in special in infrastructura si sectorul energetic”, a declarat Carmen Burlacu, secretarul de stat pentru afaceri globale in MAE, in timpul unei vizite la Kuala Lumpur, potrivit agenţiei nationale de stiri din Malaezia.

Companiile din Malaezia pot investi si in alte sectoare economice din Romania, precum agricultura, industria alimentara, turism, fabricarea de produse electrice si electronice, dar si in petrol si gaze, a mai spus Burlacu, intr-o conferinta de presa.

Romania are in prezent 646 kilometri de autostrada, din care 113 kilometri au fost construiti inainte din 1989.

Ambasadorul Romaniei in Malaezia, Constantin Nistor, a adaugat ca autoritatile romane analizeaza si schimburile culturale dintre cele doua tari, mai ales prin educatie si turism. In prezent, in Romania studiaza circa 200 de malaezieni.

Romania exporta in Malaezia utilaje, tehnologie din industria de petrol si gaze, materii prime, mobilier, textile si incaltaminte, produse IT si medicamente, in timp ce importurile vizeaza componente electronice, ulei de palmier si biodisel, relateaza Mediafax.ro.

Anul acesta, CNADNR va demara proceduri de contractare pentru studii de fezabilitate necesare constructiei a aproape 1.800 de kilometri de autostrada si va selecta constructorii pentru 375 kilometri. Vor fi deasemenea in derulare lucrari pentru 651 de kilometri de autostrada, iar in 2015 vor fi in constructie 1.429 de kilometri, din care proiectele noi vor acoperi 1.186 de kilometri

About News Report