Taxa pentru trecerea podului Feteşti-Cernavodă va fi plătită printr-un sistem electronic

Taxa pentru trecerea podului Feteşti-Cernavodă va fi plătită printr-un sistem electronic
Comments Off on Taxa pentru trecerea podului Feteşti-Cernavodă va fi plătită printr-un sistem electronic, 17/03/2015, by , in Business today

Pentru a evita cozile, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a început lucrările pentru introducerea unui sistem electronic de plată a taxei de trecere a podului Feteşti-Cernavodă, pe autostrada Bucureşti – Constanţa.

Sistemul informatic va înlocui achitarea tarifului de trecere cu oprire la barieră, şoferii având posibilitatea să opteze pentru achitarea tarifului în afara staţiei, în avans sau până la ora 24:00 a zilei următoare, potrivit CNADNR.

Astfel, şoferii vor avea următoarele opţiuni de achitare a tarifului: prin SMS transmis la un număr scurt; prin achitarea tarifului de trecere prin reţeaua de parteneri autorizaţi ai CNADNR; prin utilizarea cardului bancar, în urma configurării unui cont într-un portal web şi printr-o aplicaţie pentru mobil puse la dispoziţie de CNADNR.

“Astăzi, 16.03.2015, au fost efectuate teste operaţionale parţiale ale funcţionalităţii viitorului sistem electronic de colectare a tarifului de trecere a podurilor dunărene, în zona AI Feteşti de pe Autostrada A2, Bucureşti – Constanţa. Îmi doresc ca începând din această vară, cât şi în viitor să nu se mai creeze ambuteiaje pe A2, în dreptul staţiei de taxare de la Feteşti –Cernavodă. Credem că până la 1 mai vom reuşi implementarea întregului sistem – tehnic, economic, legislativ – necesar colectării electronice a tarifului de trecere a podurilor de la Feteşti – Cernavodă”, a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

Sistemul cu pricina ar urma să fie implementat până la data de 1 Mai, când mulți dintre români vor merge către mare.

About News Report