Tarom: Niciodată nu rămâne o singură persoană în cabina avioanelor noastre

Tarom: Niciodată nu rămâne o singură persoană în cabina avioanelor noastre
Comments Off on Tarom: Niciodată nu rămâne o singură persoană în cabina avioanelor noastre, 27/03/2015, by , in Business today

Copilotul avionului Germanwings prăbuşit marţi în sudul Franţei a refuzat să dechidă uşa pilotului şi a acţionat butonul de coborâre a aeronavei în care și-au pierdut viața 149 de oameni.

Operatorul aerian de stat Tarom spune că politica companiei este ca niciodată să nu rămână o singură persoană în cabina de pilotaj, potrivit manualului de operaţiuni al transportatorului.

“Dacă un membru al echipajului de zbor părăseşte cabina în timpul zborului, acesta trebuie să solicite unui membru al echipajului de cabină să-l înlocuiască în cabină până la întoarcere”, potrivit unui comunicat transmis de Tarom.

Totodată, compania low-cost Norwegian Air Shuttle a dispus modificarea procedurilor “cu efect imediat”, asigurându-se că două persoane rămân permament în carligă.

“De acum înainte, în orice moment în cabina piloţilor vor trebui să fie două persoane. Dacă unul dintre cei doi piloţi iese, un alt membru al echipajului va trebui să intre în carlingă până la revenirea pilotului plecat“, a declarat un reprezentant al companiei aeriene.

În Statele Unite, un însoţitor de bord este obligat să intre în carlingă cât timp unul dintre cei doi piloţi al unui zbor comercial a ieşit.

About News Report