Suma fabuloasa cu care a fost vandut Financial Times

Suma fabuloasa cu care a fost vandut Financial Times
Comments Off on Suma fabuloasa cu care a fost vandut Financial Times, 28/07/2015, by , in Business today

Tranzactie la nivel inalt. Financial Times a fost vandut de grupul britanic Pearson, catre Nikkei, una dintre cele mai mari companii media din Japonia, intr-o tranzactie de 844 milioane lire sterline, scrie The Guardian.

“Pearson a luat act de recentele speculatii din presa si confirma ca este in discutii avansate cu privire la o posibila vanzare a FT Group, care cuprinde Financial Times, precum si o participatie la revista The Economist, chiar daca nu exista nicio certitudine ca discutiile se vor finaliza cu o tranzactie”, a explicat anterior Pearson, fara a dezvalui identitatea celui care este interesat sa preia Financial Times.

John Fallon, director executiv Pearson: “Pearson a fost mandrul proprietar al FT  pentru aproape 60 de ani. Dar am ajuns in acel punct de inflexiune in piata media, in urma cresterii explozive a zonei mobile si social media. In acest mediu, cel mai bun mod de a asigura succesul jurnalistic si comercial al FT este sa fie parte dintr-o companie de digital news globala. Pearson se va focusa acum 100% pe strategia educationala globala, unde vedem oportunitati de business uriase”.

Identitatea cumparatorului a fost dezvaluita insa cateva ore mai tarziu. Pearson nu a vandut insa japonezilor participatia la The Economist si nici sediul FT din Londra.

Compania privata de media Nikkei, care detine cotidianul The Nikkei, publicatia japoneza de business cel mai bine vanduta, cu 3,12 milioane de abonati, a reusit sa iasa invingatoare in urma acestor negocieri, in defavoarea rivalului german Axel Springer, un grup de media care si-a dorit la randul sau sa isi includa in portofoliu ziarul Financial Time, scrie Mediafax.ro.

Nikkei a castigat aceasta “batalie” dupa ce a transmis Pearson o oferta de ultima ora, in cuantum de 844 de milioane de lire sterline, pentru a prelua Financial Times.

About News Report