Suedia, prima tara DIN LUME care ar putea renunta COMPLET la banii lichizi

Suedia, prima tara DIN LUME care ar putea renunta COMPLET la banii lichizi
Comments Off on Suedia, prima tara DIN LUME care ar putea renunta COMPLET la banii lichizi, 14/10/2014, by , in Business today

Suedia ar putea deveni prima tara din lume care ar renunta complet la banii lichizi. Motivul? Cifrele arata ca in tara din nordul Europei patru din cinci achizitii în Suedia sunt platite pe cale electronică sau cu cardul.

Suedezii s-au adaptat repede la folosirea cardurilor si statisticile arata ca un cetatean suedez foloseşte plata electronică de 260 de ori pe an. In plus, la nivel stradal, mai toti retailerii acceptă plata cu cardul. Decizia ar fi benefica pentru a descuraja activitatea hotilor.

“Doi din trei suedezi consideră că deţinerea de bani lichizi este un drept fundamental al omului, iar până în anul 2030 nu vor putea dispărea complet din sistemul suedez”, a declarat profesorul asociat de dinamici industriale Niklas Arvidsson pentru o publicaţie suedeză.

Dacă în Suedia patru din cinci achizitii se fac cu cardul, la polul opus sta Italia unde plata în numerar conduce în topul preferinţelor, fiind metoda folosită pentru trei sferturi din totalul de achiziţii.

About News Report