Studiu: Un roman considera suficienta o locuinta cu trei camere

Studiu: Un roman considera suficienta o locuinta cu trei camere
Comments Off on Studiu: Un roman considera suficienta o locuinta cu trei camere, 01/09/2015, by , in Business today

Un roman considera suficienta o locuinta cu trei camere, de circa 75 metri patrati in timp ce casa ideala pentru un european trebuie sa aiba cel putin 5 camere, fara a lua in calcul baia, bucataria si holurile, si o suprafata medie de circa 131 de metri patrati, arata datele unei francize de agentii imobiliare, transmite Agerpres.

Potrivit unui studiu realizat recent, exista o diferenta foarte mare intre ceea ce reprezinta o locuinta ideala in fiecare din cele 16 tari analizate. ‘Portughezii cred ca ar avea nevoie de un spatiu de 211 metri patrati, in timp ce turcii considera ca 164 de metri patrati le-ar fi suficienti. In acelasi timp, britanicii sunt cel mai putin pretentiosi si s-ar simti confortabil chiar si intr-o locuinta de 80 de metri patrati’, se mentioneaza in studiul realizat de RE/MAX Europe, franciza de agentii imobiliare.

‘’Chiar daca Romania nu a fost inclusa in analiza RE/MAX Europa, statisticile noastre interne arata ca un roman considera suficienta o locuinta cu trei camere, de circa 75 metri patrati’’, a declarat Razvan Cuc, directorul regional RE/MAX Romania.

58% din cei chestionati sunt de parere ca existenta unui loc de parcare este foarte important, iar pentru 52% proximitatea unui parc sau a unei zone verzi este necesara. Jumatate dintre europeni isi doresc o locuinta cu balcon, iar 44% sunt atenti, atunci cand aleg o locuinta, la distanta acesteia fata de statiile mijloacelor de transport in comun.

Raportat la fiecare tara luata in calcul, britanicii si olandezii sunt cei care conduc in topul europenilor ce detin o locuinta. In aceste tari, 50% din locuitori au propria lor casa. In Turcia si Spania insa, majoritatea celor care detin o locuinta au optat pentru un apartament. La polul opus se afla Austria, Germania si Elvetia, unde majoritatea locuitorilor prefera sa inchirieze o locuinta.

‘‘In Romania, cel mai probabil majoritatea persoanelor isi doresc sa detina propria locuinta, cu toate ca numarul celor care aleg o chirie, in mediul urban, este foarte ridicat. Insa, ca urmare  a crizei din anii trecuti, romanii au devenit mai cumpatati si, in ultimii ani, au luat mai greu decizia unei achizitii’’, a mai spus Razvan Cuc.

About News Report