Studiu: Româncele plătesc cu cardul, bărbații preferă cash

Studiu: Româncele plătesc cu cardul, bărbații preferă cash
Comments Off on Studiu: Româncele plătesc cu cardul, bărbații preferă cash, 05/12/2014, by , in Business today

In Romania, femeile utilizeaza cardul ca modalitate de plata, iar barbatii aleg sa plateasca cu bani cash, produsele electrocasnice si electronice, dar si imprumuturile, potrivit unui studiu al EY, citat de Mediafax.

Aceasta cercetare a fost structurata pe etapele pasilor de cumparare a cinci tipuri de produse si patru tipuri de servicii din care au fost extrase datele relevante pentru modalitatea de plata si experientele post-cumparare.

In functie de categoria produselor, femeile aleg sa plateasca cu cardul produsele electronice si electrocasnice in procent de 39%, automobile si imbracaminte, in procent de 30%. In functie de categoria serviciilor, femeile platesc cu cardul pemtru imprumuturile bancare aproximativ 35% dintre acestea, iar asigurarile 30% si serviciile medicale 20%.

In topul preferintelor barbatilor pentru plata cu cardul sunt produsele electrocasnice si electronicele, in procent de 30%, imbracaminte 29%, produse alimentare 26%. In functie de categoria serviciilor, barbatii platesc cel mai mult cu cardul pentru imprumuturile bancare in procent de 33%, asigurari 25% si telefonie mobila si servicii de internet aproximativ 21%.
Romancele utilizeaza bani lichizi pentru plata produselor alimentare, 69%, imbracaminte 68% si electronice si electrocasnice 52%. In functie de necesitati, femeile platesc cash pentru serviciile medicale in procent de 73%, telefonie mobila si servicii de internet 57% si politele de asigurare de 55%.

Barbatii achita cash pentru produsele alimentare (69%), imbracaminte (67%) si electronice si electrocasnice (64%). In functie de categoria serviciilor, barbatii platesc cash pentru servicii medicale (79%), telefonie mobila/servicii de internet (75%) si asigurari (63%).

About News Report