STUDIU: Preţurile apartamentelor din Capitală

STUDIU: Preţurile apartamentelor din Capitală
Comments Off on STUDIU: Preţurile apartamentelor din Capitală, 04/02/2016, by , in Business today

Pentru prima dată în ultimii trei ani, prețurile apartamentelor din Capitală încep anul în stagnare.

Preţurile cerute de proprietarii de apartamente din Bucureşti s-au stabilizat în ianuarie, faţă de decembrie, pentru prima dată în ultimii trei ani, însă comparativ cu prima lună a anului precedent se află în scădere, potrivit unui studiu al firmei de consultanţă imobiliară HomeFinders.

“Pentru prima dată în ultimii trei ani, luna ianuarie aduce o stabilizare a preţurilor solicitate de proprietari pentru apartamentele situate atât în zonele centrale, semicentrale şi de nord ale Bucureştiului, cât şi în cele de est, sud şi vest”, conform analizei HomeFinders, realizată pe baza a 2.477 de oferte scoase la revânzare în ianuarie.

În timp ce în prima lună din anii anteriori, respectiv 2014 şi 2015, proprietarii de apartamente solicitau preţuri cu mult mai mari decât în celealte luni ale anului, anul acesta pretenţiile proprietatilor s-au moderat.

Astfel, preţurile medii solicitate s-au menţinut exact la acelaşi nivel din decembrie 2015, de 70.000 de euro pentru apartamentele din centru, semicentru şi nord şi de 52.000 de euro pentru zonele de est, sud şi vest. Comparativ cu ianuarie 2015, aceste preţuri sunt cu 7,89%, respectiv 3,7% mai mici.

Pe tipuri de apartamente, cele cu trei camere sunt singurele care s-au menţinut la aceeaşi valoare înregistrată în decembrie 2015. Preţul pe care proprietarii l-au solicitat în ianuarie pentru aceste tipuri de locuinţe din zonele semicentrale, centrale şi de nord ale Capitalei este de 79.000 de euro. În estul, vestul şi sudul Bucureştiului, valoarea medie solicitată este de 60.000 de euro.

About News Report