STUDIU: Ce cumpara romanii de pe internet si cum platesc

STUDIU: Ce cumpara romanii de pe internet si cum platesc
Comments Off on STUDIU: Ce cumpara romanii de pe internet si cum platesc, 27/05/2015, by , in Lifestyle

Produsele cu cea mai mare cautare in ceea ce priveste cumparaturile facute de romani pe internet, sunt imbracamintea, cosmeticele si electronicele, insa cei mai multi dintre cei care fac shopping online aleg sa platească cu numerar la primirea comenzii, arata un studiu realizat de GfK Romania.

Reprezentantii companiei de cercetare de piata arata ca, in ultimul an, doar 31% din romani au facut cumparaturi in mediul virtual, cu diferenţe semnificative intre segmentul de pana in 45 de ani si cei care au depasit aceasta varsta. Cei pana in 35 de ani sunt si cei mai activi in ceea ce priveste shoppingul online, cumparand mai des.

Intr-un comunicat al GfK Romania, se arata ca barbatii sunt mai activi in materie de shopping online decat femeile, o treime dintre respondentii de sex masculin declarand ca au achizitionat cel putin un produs sau serviciu online in ultimele douasprezece luni, fata de 29% dintre femeile intervievate.

Potrivit adevarul.ro,  produsele de imbracaminte, de ingrijire personala si electronicele sunt cele mai cautate. De asemenea, pachetele turistice sau restaurantele care livreaza mancare se situeaza si ele pe pozitii bune, pe ultimele locuri in topul celor mai achiziţionate produse si servicii aflandu-se pachetele financiare sau cumparaturile pentru consum curent.

Cat priveste plata cumparaturilor online, majoritatea prefera sa plaseze comanda online, urmand ca plata sa o facă cash, in offline.   De obicei, cei care cumpara mai des de pe internet – cam o data pe luna – aleg sa  plateasca prin tranzactie digitala, in timp ce aceia care cumpara mai rar, platesc cash. In general, peste 90% din cei care cumpara online prefera sa achite valoarea produsului numerar, la primirea comenzii.

About News Report