Stampila va disparea oficial

Stampila va disparea oficial
Comments Off on Stampila va disparea oficial, 14/07/2015, by , in Business today

Disparitia stampilei, o mai veche solicitare a mediului de afaceri, transmisa de peste un an reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice, va fi in sfarsit oficializata. Potrivit unui proiect publicat de Finante, facturile si celelalte documente oficiale nu vor mai fi insotite de stampila unitatii emitente, pentru a carei lipsa de multe ori erai intors din drum de la ghiseele administratiei locale, relateaza hotnews.ro.

“S-a reglementat eliminarea obligativitatii aplicarii stampilei atat a declaratiilor, cererilor si altor documentele depuse de catre persoane fizice, persoane juridice de drept privat. Regula nu se aplica persoanelor juridice de drept public care vor aplica stampila pe documentele emise de catre acestea”, se arata in nota de fundamentare a Ordonantei propuse spre aprobare.

Pe lista de solicitari ale mediului de afaceri din Romania mai sunt insa si alte solicitari. De pilda, oamenii de afaceri ar dori desfiintarea Trezoreriei Statului, operatiunile urmand sa fie preluate de CEC Bank sau de catre o alta banca de stat, astfe incat platile catre buget sa fie facute online- mult mai uşor si rapid.

“Ne putem imagina, in visele noastre frumoase, ca facem o singura plată la bugetul statului implicand in spate cele 3-4-5 conturi in care trebuie sa se duca banii respectivi si n-au decat ei sa duca mai departe aceste chestiuni, sa fie o singura declaratie”, aprecia recent Dragos Anastasiu, unul dintre romanii cu afaceri in transporturi internationale si turism, cu afaceri de peste 100 de milioane de euro anual.

In ceea ce priveste controalele ANAF, de TVA sau de fond, antreprenorul spune ca ar fi mai simplu ca acestea sa fie anuntate din timp, cu o lista de documente de care inspectorul fiscal are nevoie, astfel incat sa poata fi pregatite din timp situatiile si documentele.
“Iarasi, daca te duci si controlezi o companie cu afaceri de 100 de milioane si stai si controlezi bonuri fiscale de 7 lei si stai la discutii pe bonuri fiscale de 7 lei, probabil acesta este motivul pentru care durata controalelor in Romania la contribuabilii mari este in medie de 272 de zile, pe cand in alte tari europene este la jumatate”, a punctat omul de afaceri.

About News Report