Ștampila firmelor nu va mai fi obligatorie de la 1 iulie

Ștampila firmelor nu va mai fi obligatorie de la 1 iulie
Comments Off on Ștampila firmelor nu va mai fi obligatorie de la 1 iulie, 13/05/2015, by , in Business today

Obligativitatea ştampilei pentru firme va fi eliminată de la 1 iulie, potrivit promisiunilor primite de oamenii de afaceri de la ministrul Finanţelor.

Ștampila firmelor nu va mai fi obligatorie de la data de 1 iulie 2015. “Odată cu acest nou Cod Fiscal, zona de fiscalitate e cumva acoperită, cred că pasul logic următor ar fi cel al simplificării administrative. Aici vorbim de lucruri extrem de concrete: de ce este nevoie de ştampilă? (…) Va dispărea din Codul Fiscal, dar trebuie o ordonanţă de urgenţă sau o reglementare ca să dispară din toată legislaţia secundară”, a declarat potrivit Mediafax marţi Florin Jianu, fostul ministru delegat pentru IMM-uri şi turism, la o conferinţă organizată de Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

Acesta a adăugat: “Nu ştiu dacă ne putem imagina o Românie fără ştampilă, dar e deja o realitate în Republica Moldova. Ne-a luat-o înainte, de trei luni au această reglementare, au scos ştampila. Cred că mai sunt două ţări în Uniunea Europeană în acest caz”.

La rândul său, Dragoş Anastasiu, cu afaceri în domeniul turismului, a precizat că ştampila va dispărea de la 1 iulie, potrivit promisiunilor primite de la ministerul de resort.

“Va dispărea ștampila, aşa ne-a promis Ministerul de Finanţe, că de la 1 iulie dispare”, a punctat Anastasiu.

About News Report