Soluția rușilor pentru a-şi proteja economiile de deprecierea rublei

Soluția rușilor pentru a-şi proteja economiile de deprecierea rublei
Comments Off on Soluția rușilor pentru a-şi proteja economiile de deprecierea rublei, 09/12/2014, by , in Business today

Ruşii cumpără maşini Porsche şi SUV-uri Lexus pentru a-şi proteja economiile de deprecierea rublei, pentru anul viitor fiind anticipate creşteri puternice ale preţurilor.

În speranța că își vor proteja economiile, rușii cumpără mașini scumpe la greu. Cifrele arată că vânzările de vehicule Porsche, precum Cayenne, au urcat luna trecută cu 55%, iar cererea pentru Lexus cu 63%, notează Bloomberg.

Pentru a face față cererii mari, centrele de vânzare a vehiculelor Lexus și Porsche au suplimentat personalul. Presa mai scrie că nu doar bogații își cumpără mașini scumpe, ci și oamenii de rând în condiţiile în care moneda s-a depreciat cu 19% faţă de dolar, de la 1 noiembrie.

“Maşinile, indiferent dacă sunt ieftine sau premium, sunt vândute acum ca pâinea caldă. Nu a mai fost o astfel de cerere în ultimii 10 ani”, a declarat Tatiana Lukoveţkaia, director general la Rolf Group, unul dintre cei mai mari dealeri auto din Rusia.

Andrei Rodionov, director pentru comunicare la divizia din Rusia a Mercedes-Benz, a încercat să lămurească situația: “În perioade de criză, oamenii consideră maşinile o investiţie. Regula potrivit căreia o maşină se devalorizează cu 20% odată ce a ieşit din showroom nu mai este valabilă”.

About News Report