Site-urile de știri și magazinele online, BLOCATE în Belarus

Site-urile de știri și magazinele online, BLOCATE în Belarus
Comments Off on Site-urile de știri și magazinele online, BLOCATE în Belarus, 22/12/2014, by , in Business today

Autorităţile din Belarus au blocat duminică magazinele online şi site-urile de informaţii din pricina devalorizării rublei rusești. Site-urile au fost blocate duminică, fără niciun avertisment în prealabil în încercarea împiedicării unui asalt al populaţiei în bănci şi magazine.

“În mod clar, decizia de blocare a adreselor IP a putut fi luată doar de autorităţi, din cauză că, în Belarus, guvernul are monopol pe furnizarea IP-urilor”, a transmis BelaPAN. Printre numele mari închise temporar se numără Belapan.by, Naviny.by, Charter97.by, BelarusPartisan.org şi Udf.by.

Guvernul a anunţat că achiziţiile de valută vor fi taxate cu 30% şi le-a cerut exportatorilor să îşi convertească jumătate din încasări în monedă locală. Și mai multe magazine online au fost închise după ce în urmă cu câteva zile şi-au majorat preţurile sau le-au afişat în dolari americani.

Rubla bielorusă s-a depreciat cu aproape jumătate de la începutul anului, lovită dur de scăderea celei ruseşti, din moment ce economia Belarusului este puternic dependentă de cea a Rusiei.

Săptămâna trecută, belaruşii au stat la coadă ore în şir pentru a-şi goli conturile bancare şi au devalizat magazinele pentru a-şi proteja economiile, aprovizionându-se cu aparatură electronică fabricată în străinătate şi cu articole menajere

About News Report