Seful Comisiei Europene: “Grecii au facut o propunere care reprezinta un progres major”

Seful Comisiei Europene: “Grecii au facut o propunere care reprezinta un progres major”
Comments Off on Seful Comisiei Europene: “Grecii au facut o propunere care reprezinta un progres major”, 23/06/2015, by , in Business today

Aseara la Bruxelles a avut loc un summit extraordinar al sefilor de stat si de guvern din zona euro, pe tema datoriei Greciei, la finalul caruia seful Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker, a salutat noile propuneri ale Atenei, ca fiind un progres major.

“Grecii au facut o propunere care reprezinta un progres major si le vom propune un pachet de 35 de miliarde de euro pentru crestere si creare de locuri de munca in Grecia”, a declarat Jean-Claude Juncker la finalul summitului sefilor de stat si de guvern din zona euro.

Potrivit lui Juncker, un acord intre Grecia si creditorii sai – BCE, UE si FMI – va fi semnat, cel mai probabil, in cursul acestei saptamani. “Nu poti sa te joci cu prelungiri”, a avertizat el. La randul sau, cancelarul german Angela Merkel a declarat ca e nevoie de “o munca in regim intensiv”, deoarece timpul este “foarte scurt”.

Presedintele francez, François Hollande, considera că Atena si creditorii sai mai au inca de muncit si trebuie sa faca totul pentru a ajunge la o concluzie in cursul urmatoarei reuniuni a Eurogrupului, care va avea loc miercuri seara.

About News Report