Se închid hipermagazinele duminica?

Se închid hipermagazinele duminica?
Comments Off on Se închid hipermagazinele duminica?, 11/05/2015, by , in Business today

Deputaţii PNL Nini Săpunaru şi Tinel Gheorghe au iniţiat o propunere legislativă prin care hipermagazinele să fie închise duminica şi de sărbătorile legale. Conform inițiatorilor, scopul aceste legi este revitalizarea comerțului tradițional. În plus, aceștia sunt de părere că românul va petrece mai mult timp cu familia.

Cei doi parlamentari PNL au iniţiat un proiect de modificare a Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, prin care hipermagazinele (n.r. – structură de vânzare cu amănuntul, cu suprafaţă de peste 2500 mp, utilizată pentru comerţul specializat şi/sau nespecializat, care comercializează mărfuri alimentare şi/sau nealimentare) vor fi închise duminica şi în zilele de sărbători legale.

”Prin acest act normativ susţinem revitalizarea comerţului tradiţional, prin limitarea programului de lucru al hipermagazinelor”, arată parlamentarii, apreciind totodată că ”limitarea va determina consumatorul român să se concentreze pentru cumpărăturile zilnice sau săptămânale în zilele lucrătoare şi în prima parte a weekendului, respectiv vineri după amiază şi sămbăta, urmând ca pentru duminică să se reorienteze pentru familie, mişcare în aer liber, cultură”.

Aceștia au mai spus: “De asemenea, este relevant faptul că statele membre ale Uniunii Europene, precum Germania, Spania, Austria, Ungaria etc. au limitat programul de funcţionare al hipermagazinelor. Măsura recent adoptată în Ungaria a avut efecte benefice, pieţele şi târgurile locale fiind asaltate de cumpărători, iar angajaţii marilor magazine au o zi liberă pe care o petrec cu familia”.

About News Report