Scădere dramatică pe Bursa din Asia. Acţiunile asiatice au închis la minimul ultimilor trei ani şi jumătate

Scădere dramatică pe Bursa din Asia. Acţiunile asiatice au închis la minimul ultimilor trei ani şi jumătate
Comments Off on Scădere dramatică pe Bursa din Asia. Acţiunile asiatice au închis la minimul ultimilor trei ani şi jumătate, 15/01/2016, by , in Business today

Acţiunile asiatice au încheiat tranzacţiile de vineri la cel mai redus nivel din ultimii trei ani şi jumătate, din cauza presiunilor exercitate de declinul cotaţiilor petrolului şi a unor date dezamăgitoare din China, care amplifică temerile investitorilor legate de economia chineză.

Indicele MSCI a scăzut cu 0,7%, la cel mai redus nivel după iunie 2012, iar pe ansamblul săptămânii este pe cale să piardă 3,2%, transmite Reuters.

Indicele japonez Nikkei a inversat avansul de la începutul şedinţei şi a închis în coborâre cu 0,5%, amplificând declinul săptămânal la 3,1%.

În Europa, indicii FTSE 100 (Londra), DAX (Frankfurt) şi CAC 40 (Paris) au deschis în scădere cu 0,3%-0,2%.

Petrolul Brent, de referinţă la Londra, a început tranzacţiile de vineri în pierdere cu 1,4%, la 30,38 dolari pe baril, şi se îndreaptă spre o scădere de 9,4% la nivelul săptămânii.

Cotaţia petrolului WTI, de referinţă în SUA, este în coborâre cu 2,6%, la 30,39 dolari pe baril. Declinul săptămânal ar putea atinge 8,5%.

Indicele Shanghai Composite din China a scăzut în timpul tranzacţiilor la minimul ultimelor patru luni şi jumătate şi a închis în declin cu 3,55%, scrie Mediafax.

Se pare că piaţa chineză a fost influenţată negativ de date potrivit cărora noile împrumuturi în yuani au fost în decembrie cu mult sub creditele acordate în noiembrie.

About Business Editor