SAMSUNG vine cu un nou Wi-Fi, care permite viteze de transfer de cinci ori mai rapide

SAMSUNG vine cu un nou Wi-Fi, care permite viteze de transfer de cinci ori mai rapide
Comments Off on SAMSUNG vine cu un nou Wi-Fi, care permite viteze de transfer de cinci ori mai rapide, 13/10/2014, by , in Media & Brands

Inginerii de la Samsung au dezvoltat o nouă tehnologie Wi-Fi care are un transfer de date mult mai rapid decât tradiţionalul Wi-Fi.

Ce face însă noul Wi-Fi de la Samsung? Tehnologia Samsung Wi-Fi de 60 GHz elimină ecartul dintre viteza teoretică şi cea reală, permiţând viteze de transfer de până la 4,6 Gbps (575 MB) pe secundă, o creştere de cinci ori faţă de viteza maximă de 866 Mbps (108 MB) atinsă în prezent cu tehnologiile Wi-Fi de 2,4 şi 5 GHz.

Conform celor de la Bloomberg, transferul unui film de 1 GB se va realiza în mai puţin de 3 secunde, iar transferul de fişiere video HD, nearhivate, de pe un terminal mobil către televizoare va putea fi efectuat în timp real.

“Samsung a depăşit cu succes barierele din calea comercializării tehnologiei Wi-Fi de 60 GHz. Generaţiile viitoare de echipamente Samsung vor fi marcate de schimbări inovatoare, cu noi oportunităţi în domeniul dezvoltării de tehnologii Wi-Fi”, a declarat Kim Chang Yong, directorul centrului de cercetare şi dezvoltare al Samsung.

Noua tehnologie Wi-Fi va fi disponibilă începând cu anul viitor şi astfel Samsung speră să lase în urmă pe americanii de la Apple, principalul lor competitor pe piaţa smartphoneurilor.

About News Report