Samsung acceptă să plătească Apple despăgubiri de 548 milioane de dolari

Samsung acceptă să plătească Apple despăgubiri de 548 milioane de dolari
Comments Off on Samsung acceptă să plătească Apple despăgubiri de 548 milioane de dolari, 07/12/2015, by , in Media & Brands

La cinci ani după ce compania americană a dat Samsung în judecată pentru încălcarea mai multor brevete pentru tehnologia smartphone, compania sud-coreeană va plăti Apple despăgubiri în valoare de 548 de milioane de dolari.

După ani de procese şi apeluri, Samsung a pierdut procesul cu Apple și trebuie să scoată din buzunar o jumătate de miliard de dolari. Compania sud-coreeană a confirmat, într-un declaraţie comună cu Apple, că va face plata până pe 14 decembrie, dacă va primi o factură din partea producătorului iPhone înainte de acest weekend.

Povestea procesului

Producătorul iPhone a dat pentru prima oară în judecată Samsung în primăvara anului 2011, în Statele Unite. Un an mai târziu, decizia justiţiei a fost în favoarea Apple, considerând că Samsung a încălcat brevetele Apple pentru funcţii precum tap-to-zoom şi gesturile multitouch.

Apple a cerut despăgubiri de 2,5 miliarde de dolari, dar a primit dreptul doar pentru 1 miliard de dolari. În urma mai multor apeluri, suma a fost redusă la 930 de milioane de dolari, iar în mai 2015 la 548 de milioane de dolari.

Samsung îşi rezervă însă dreptul să ceară banii înapoi în procese viitoare. Mai mult decât atât, compania coreeană a anunţat în vară că cere Curţii Supreme a Statelor Unite revizuirea cazului.

About News Report