S-au redus tarifele de roaming în UE, iar în 2015 vor fi ELIMINATE DEFINITIV

S-au redus tarifele de roaming în UE, iar în 2015 vor fi ELIMINATE DEFINITIV
Comments Off on S-au redus tarifele de roaming în UE, iar în 2015 vor fi ELIMINATE DEFINITIV, 03/07/2014, by , in Business today

Începând cu 1 iulie 2014, tarifele de roaming in spatiul comunitar au scazut in toate reţelele de telefonie mobila, operatorii acestora fiind obligaţi să îşi alinieze preţurile cu plafoanele maxime impuse de U.E.

Preţul unui minut iniţiat catre orice operator mobil sau fix de pe teritoriul spaţiului comunitar va fi de 19 eurocenţi, cu 21% mai putin decât tariful aplicat anul trecut.

Un minut de apeluri primite pe telefonul mobil va costa 5 eurocenţi în scădere cu 28.5% faţă de 30 iunie 2014 când un minut costa 7 eurocenţi.

Un sms trimis în interiorul Uniunii Europene va costa 6 eurocenţi cu 25% mai puţin faţă de etapa trecută.
Preţul unui  MB va scădea considerabil, de la 45 de eurocenţi la 20 de eurocenţi, procentual, o reducere cu 55,5%.

Furnizorii de servicii de telefonie mobilă din Europa  pot veni cu  oferte speciale pentru traficul de date în roaming înainte de plecarea în călătorie și, în cazul în care acest lucru este posibil,  vor permite alegerea unui furnizor local de servicii de telefonie mobilă, cum ar fi trimiterea și citirea de emailuri, citirea știrilor online, încărcarea de fotografii și vizionarea de videoclipuri online, în orice țară din Uniunea Europeana.

Potrivit  Economica.net, anul viitor la începutul lunii iulie nu va mai urma o nouă reducere a tarifelor de roaming pentru ca Uniunea Europeană intenţionează ca acestea să fie eliminate definitiv pe 15 decembrie 2015.

About News Report