Rusia va introduce un tren de mare viteză pe ruta Moscova – Beijing

Rusia va introduce un tren de mare viteză pe ruta Moscova – Beijing
Comments Off on Rusia va introduce un tren de mare viteză pe ruta Moscova – Beijing, 05/01/2015, by , in Business today

Rusia are planuri mărețe și plănuiește construirea unei noi căi ferate pentru un tren de mare viteză care va parcurge distanţa de 5822 de kilometri dintre Moscova şi Beijing în doar 48 de ore.

Dacă în acest moment călătoria cu trenul între cele două capitale durează o săptămână şi necesită schimbări de trenuri pe traseu, pe viitor va exista un tren care va ajunge la destinație în doar 48 de ore.

Și pentru că planurile sunt destul de serioase, Kremlinul a atribuit un proiect în acest sens către China Railways High-Speed, o subsidiară a societăţii naţionale a căilor ferate chineze, care va lucra în parteneriat cu firma locală Uralvagonzavod.

Iniţial, Rusia a desemnat firma franceză Alstom pentru un tren de mare viteză care să lege capitala Moscova de oraşul Kazan. Însă, în urma unui scandal cu privire la livrarea navelor Mistral de către Franţa, se pare că guverul rus a ales să atribuit construcţia unui tren de mare viteză către China Railways High-Speed, care va construi întreaga linie, de la Moscova la Beijing.

Bugetul prevăzut este de 230 de miliarde de dolari și calea ferată ar urma să fie gata în doar cinci ani.

About News Report