Rusia interzice importul de produse agroalimentare din tarile occidentale

Rusia interzice importul de produse agroalimentare din tarile occidentale
Comments Off on Rusia interzice importul de produse agroalimentare din tarile occidentale, 07/08/2014, by , in Business today

Vladimir Putin a semnat saptamana aceasta, un decret care interzice sau limiteaza importurile de produse agroalimentare din tarile care au impus sanctiuni economice Rusiei, transmit Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Moscova ia primele masuri ca raspuns la sanctiunile economice ale Occidentului pentru persoane si entitati din Rusia, acuzate de implicare in criza ucraineana. Seful statului a cerut guvernului sa elaboreze o lista cu bunurile al căror import urmeaza sa fie interzis timp de un an in Rusia, a precizat Kremlinul.

„In scopul protejarii intereselor nationale ale Federatiei Ruse, am ordonat interzicerea sau limitarea timp de un an a importurilor anumitor tipuri de produse agricole, de materii prime si de produse alimentare provenind din tarile care au dispus sanctiuni economice contra Rusiei”, a spus presedintele Federatiei Ruse.

Presedintele rus mentioneaza in decretul sau privind masuri economice specifice vizand asigurarea securitatii Rusiei ca durata interdictiilor cu privire la importuri ar putea fi modificata daca va fi necesar, dand de inteles ca Moscova ar putea reveni asupra deciziei sale in cazul in care Occidentul si-ar revizui pozitia. Masura anuntata de Vladimir Putin vine in conditiile in care Finlanda a anuntat ca vrea sa ceara UE „compensatii”, daca sanctiunile impuse Rusiei vor afecta economia tarii. UE a impus, incepand cu 1 august, noi sanctiuni Rusiei.

Acestea vizeaza reducerea accesului Federatiei Ruse la pietele financiare europene, un embargo asupra contractelor care privesc echipamente militare si limitarea vanzarii tehnologiilor din domeniul energiei.

About News Report