Românii, afectați de rata șomajului care a atins un nivel record în Italia

Românii, afectați de rata șomajului care a atins un nivel record în Italia
Comments Off on Românii, afectați de rata șomajului care a atins un nivel record în Italia, 07/01/2015, by , in Business today

Rata şomajului în Italia, ţară în care trăiesc peste 1 milion de români, a urcat la 13,4% în luna noiembrie, atingând cel mai ridicat nivel consemnat vreodată.

Pe fondul îngrijorărilor privind recesiunea în care se află ţara, angajatorii refuză să ofere noi joburi și tocmai de aceea, rata șomajului a atins un nivel record în Peninsulă. Rata șomajului a ajuns la 13,4%.

Numărul şomerilor din Italia se ridică la 3,45 de milioane de persoane în luna noiembrie, conform datelor Eurostat publicate tot miercuri. Situația îi afectează foarte mult pe români, în condițiile în care comunitatea românilor din Italia este de un milion de oameni.

“Etapa de scădere a economiei italiene este estimată să se încheie în următoarele luni, pe fondul semnalelor pozitive referitoare la creşterea cererii la nivel naţional. Cu toate acestea, condiţiile de pe piaţa muncii rămân dificile, în condiţiile în care rata şomajului creşte”, se arată într-un raport al Istat din 30 decembrie.

About News Report