Romania va acorda Republicii Moldova un imprumut nerambursabil de 100 de milioane euro pana in 2020

Romania va acorda Republicii Moldova un imprumut nerambursabil de 100 de milioane euro pana in 2020
Comments Off on Romania va acorda Republicii Moldova un imprumut nerambursabil de 100 de milioane euro pana in 2020, 28/08/2015, by , in Business today

Romania va acorda Republicii Moldova un imprumut nerambursabil de 100 de milioane euro, banic e urmeaza sa fie folositi pentru continuarea proiectelor de interconectare energetica, a infrastructurii de transport, dar si pentru extinderea SMURD si modernizarea unor puncte de trecere a frontierei comune.

Anuntul a fost facut de premierul Victor Ponta, care se afla intr-o vizita oficiala la Chisinau. Victor Ponta, insotit de o delegatie formata din ministri si consilieri de stat, a participat joi la un sir de evenimente prilejuite de implinirea a 24 ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova, scrie Mediafax.ro.

Romania, dincolo de vorbe frumoase pe care le primiti de la foarte multa lume, are obligatia sa faca si lucruri concrete, nu decat vorbe frumoase, ca vorbele frumoase nu tin totdeauna de cald, cum se spune”, a afirmat Victor Ponta la finalul discutiilor cu premierul moldovean, Valeriu Strelet. El a trecut in revista proiectele deja derulate si a exprimat disponibilitatea Romaniei de a ajuta Moldova si in continuare pentru dezvoltarea infrastructurii energetice, a SMURD, pentru reforma fiscala, a justitiei, a altor institutii ale statului.

Victor Ponta a reafirmat faptul ca Romania va ramane in continuare “un sprijinitor” al Republicii Moldova pentru integrarea in UE, atat in ceea ce priveste acordarea de asistenta in procesul de integrare, pentru modernizarea statului, dar si prin politica sustinuta la Bruxelles. “Tot ceea ce va tine de ceea ce poate sa faca Romania si putem macar sa insistam de fiecare data pentru Moldova, sa nu se uite cand se discute marile probleme ale Europei. Totdeauna sunt alte probleme, e Grecia, emigranti, noi intotdeauna spunem: “Nu uitati de Moldova, Moldova care a semnat acordul de asociere, care face eforturi, care este intr-o zona dificila si o zona tulburata, cu atat de multe conflicte si atat de multe interese divergente”, si pentru asta puteti sa va bazati pe noi fara niciun fel de ezitare”, a mai spus Ponta.

Premierul roman i-a spus omologului sau moldovean ca este dispus ca cele doua guverne sa faca o noua sedinta comuna, la Tulcea, in toamna acestui an, amintind ca precedenta reuniune a celor doua cabinete a avut loc la Iasi. La randul sau, Valeriu Strelet a multumit Romaniei pentru sprijinul constant pe care-l acorda sarii sale. El a mai amintit ca in urma cu 24 de ani, Romania a recunoscut independenta Republicii Moldova la doar cateva orie dupa ce aceasta a fost proclamata.

About News Report