Romania si Cehia sunt tarile cu cea mai mare crestere economica in primul trimestru al anului

Romania si Cehia sunt tarile cu cea mai mare crestere economica in primul trimestru al anului
Comments Off on Romania si Cehia sunt tarile cu cea mai mare crestere economica in primul trimestru al anului, 10/06/2015, by , in Business today

Romania si Cehia au inregistrat cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana in primul trimestru din 2015 fata de aceeasi perioada din 2014, de 4,2%, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Pentru  Uniunea Europeana, Produsul Intern Brut(PIB) a crescut cu 1,5% in ritm anual in primele trei luni ale acestui an, iar zona euro a inregistrat o crestere economica de 1% in primul trimestru al acestui an comparativ cu primul trimestru al anului trecut.

Romania a avut o crestere economica de 1,6% in primele trei luni ale acestui an fata de ultimul trimestru din 2014, aceeasi evolutie fiind consemnata si de Cipru. Romania si Cipru au fost devansate doar de Cehia, cu un avans economic de 3,1%, scrie adevarul.ro.

Potrivit  Institutului Naţional de Statistica (INS), in primul trimestru al acestui an Produsul Intern Brut a crescut cu 4,3% ca serie bruta si cu 4,2% ajustata sezonier  fata de primul trimestru al anului trecut si cu 1,6% fata de trimestrul IV 2014, contributii substantiale la avansul economiei avand comertul cu ridicata (1%) si industria si comunicatiile (0,9% fiecare).

About News Report